Vožnje bez stjecanja prava na vozačku dozvolu, prometne, požari…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjske  izvijestila je  da je u večernjim satima 26. ožujka došlo do požara dimnjaka na obiteljskoj kući u Ulici kralja Tomislava u Golincima. Vlasnica je ostavila upaljenu vatru u peći, uslijed čega se zapalio dimnjak. Vatra se proširila na izolaciju, daske i grede krovišta. Materijalna šteta iznosi oko sedam tisuća kuna. Jučer u poslijepodnevnim satima  došlo je do požara u drvarnici obiteljske kuće u Ulici bana Josipa Jelačića u Višnjevcu. Do požara je došlo nakon odlaganja žari u plastičnu kantu. Požar se proširio na gorivi materijal manjeg dijela drvarnice. Djelomično je izgorjela i nagorjela drvena oplata stropa i zida drvarnice, kuhinjski element i dio električnih kablova. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala je materijalna šteta od oko pet stotina kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima policija podnosi izvješće.Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su jučer pretragu doma i drugih prostora koje na području Gata koristi 60-godišnji hrvatski državljanin. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli nekoliko stotina grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama, Ministarstvu financija podnosi se obavijest o počinjenom prekršaju. Što se tiče cestovnog prometa, jučer u 13:40 u Wilsonovoj ulici u Osijeku policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije. Unatrag jedanaest mjeseci 40-godišnjak je pet puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od pet do petnaest tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 24 mjeseca, koja će se obaviti nakon stjecanja prava na upravljanje. Također jučer u 23:30 policijski su službenici u Našicama zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Mladić je u svojstvu mladog vozača upravljao osobni automobil uz prisutnost alkohola u krvi od 0,36 grama po kilogramu. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna od sedam stotina kuna. U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, koje su se dogodile na području Osijeka. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale tri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit