Dodjela Glazbene nagrade “Porin2022.” 25. ožujka u Osijeku

Facebook
Twitter
Pinterest

Dodjela Glazbene nagrade „Porin“, najuglednije glazbene nagrade u Hrvatskoj, održat će se u Osijeku 25. ožujka 2022. godine u Dvorani Gradski vrt. Uz taj središnji dio, manifestaciji prethode brojna događanja pod nazivom „Tjedan Porina u Osijeku“, odnosno koncerti, promocije, književne večeri, večeri dobrodošlice i druga događanja na kojima će uživati svi sudionici i posjetitelji, a ujedno će imati prigodu upoznati jedinstvenu ponudu kontinentalnog turizma koju nude grad Osijek i Osječko-baranjska županija.
Organizator 29. izdanja „Porina 2022.“ je UNISON – Hrvatski glazbeni savez, a domaćini i pokrovitelji su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Održavanje ove manifestacije u Osijeku najavljeno je danas (14. siječnja 2022. godine) na konferenciji za medije održanoj upravo u dvorani Gradski vrt, a o događaju su govorili gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. predsjednik Upravnog odbora „Porina“ Frano Đurović i izvršni direktor „Porina“ Davor Drezga.
– Ponosni smo što ćemo biti domaćin 29. dodjele Porina, i to prvi put u Dvorani Gradski vrt. Nedavno nam je ovdje bila i hrvatska muška rukometna reprezentacija koja je rekla da su im uvjeti u Osijeku odlični, da se ovdje ne osjećaju kao gosti, nego kao domaćini. Siguran sam da će takvo iskustvo imati i naši glazbenici. Ova manifestacija od iznimne je važnosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, jer doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije. Svima izražavamo dobrodošlicu – poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić. Dodao je kako su u gradu Osijeku, u prosincu 2021. godine, imali 7% više noćenja godine u odnosu na rekordnu, predpandemijsku 2019. godinu, čime su izuzetno zadovoljni.
Župan Ivan Anušić naglasio je kako su se Grad Osijek i Osječko-baranjska županija uvijek pokazivali kao kvalitetni domaćini.
– Sve manifestacije organizirali smo na vrhunskoj razini, s velikim srcem i gostoprimstvom. Ljudi koji odu žele se ponovno vratiti u naš kraj. Advent u Osijeku, koji je pobijedio u izboru najljepšeg u Hrvatskoj, jedan je od razloga zbog kojeg smo imali tako velik broj noćenja i pokazatelj na koji način uspijevamo organizirati manifestacije, ali i niz kapitalnih projekata koji razvijaju ovu regiju, Osječko-baranjsku županiju i najveći grad na istoku Hrvatske, grad Osijek. Drago nam je da smo dobili priliku i da zajedno sudjelujemo u realizaciji ovog projekta koji će nam donijeti i vidljivost i turistički potencijal. Drago nam je da ćemo ugostiti najbolje i najkvalitetnije domaće glazbenike koje ćemo ugostiti na najbolji mogući domaćini – rekao je župan Anušić.
– Veseli nas da ćemo nakon dvije godine opet doći u dvoranu i da će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, s vrhunskom produkcijom i najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima. Osim samog Porina, tu će biti i Tjedan Porina, od ponedjeljka do same manifestacije koja će se održati u petak, gdje ćemo imati razna predstavljanja knjiga, koncerte i zabave, u skladu s mjerama koje su na snazi – rekao je izvršni direktor Porina Davor Drezga.
Dodao je kako završio prvi krug prijedloga te da se prijedlozi trenutačno obrađuju i uskoro kreće glasanje. Nominacije će, istaknuo je, biti vjerojatno sredinom veljače u Zagrebu nakon čega će biti poznati i izvođači na samom Porinu.
– S obzirom da je riječ o najvažnijoj glazbenoj nagradi koja ima 37 kategorija, uvijek se mogu izabrati najkvalitetniji laureati iz svakog žanra. Još se jednom zahvaljujem organizatorima i domaćinima i uvjeren sam da nas u ožujku očekuje pravi glazbeni spektakl – zaključio je Drezga.

izvor: OBŽ

foto: OBŽ

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit