Dnevno izvješće PU osječko-baranjske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Iz Policije su izvijestili kako su na području PU osječko–baranjske u protekla 24 sata evidentirali devet kaznenih djela od kojih su izdvojili: jedno kazneno djelo teška krađa, jedno kazneno djelo krađa i sedam ostalih kaznenih djela.

Tijekom poslijepodnevnih sati 5. kolovoza u Osijeku, nepoznati je počinitelj ušao u dvorište tvrtke, te sa poslovne hale ukrao nadzornu kameru. Vlasniku Osječke tvrtke nastala je materijalna šteta više od tisuću kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Nadalje, nepoznati je počinitelj između 1. i 6. kolovoza u Osijeku, Vij.J.Gotovca sa stubišta stambene zgrade ukrao bicikl. Krađom je 27-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

U Osijeku, 6. kolovoza u blizini Poljoprivrednog instituta uslijed kvara u predjelu motora došlo je do požara na osobnom automobilu u vlasništvu 33-godinje hrvatske državljanke. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Nastala materijalna šteta iznosi više od dvadeset tisuća kuna.

Iz policijskog izvješća doznajemo i kako su jučer, 6. kolovoza u blizini pristaništa turističkih brodica u Kopačkom ritu djelatnici tvrtke pronašli odbačeni artiljerijski pancirni projektil call. 100 mm. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Projektil je zbrinut na siguran način.

„Manje oružja, manje tragedija – izbacimo uljeza“ i dalje traje
Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Policija napominje da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je i osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su lakše ozlijeđene dok je sedam prometnih nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu. Šest prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira i Belišća.

Izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit