„Dani otvorenih vrata EU fondova“ u Osijeku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je danas, 11. svibnja, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku manifestaciju pod nazivom „Dani otvorenih vrata EU fondova“ gdje se svim zainteresiranim građanima predstavljaju Javne ustanove Županijske razvojne agencije s područja istočne Hrvatske, odnosno pet slavonskih županija te Grad Osijek. Ministarstvo, kao i agencije, kontinuirano provode brojne aktivnosti s ciljem informiranja javnosti o mogućnostima i rezultatima korištenja ESI fondova u razdoblju 2014.-2020., a sve u svrhu učinkovitije apsorpcije sredstava i osiguranja transparentnosti upravljanja i provedbe programa te predstavljanja primjera dobre prakse.

Jedna od redovnih aktivnosti Ministarstva odnosi se na organizaciju „Dana otvorenih vrata EU projekata“ u sklopu kojih uspješni EU projekti zainteresiranim posjetiteljima kroz raznovrstan program predstavljaju svoje aktivnosti i iskustva s ESI fondovima.

Manifestaciju je na osječkom glavnom trgu otvorio pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić koji je tom prilikom istaknuo kako je Osječko-baranjska županija visoko na ljestvici najboljih županija u povlačenju europskih sredstava. Tome u prilog govorio je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– Fondovi EU mogu promijeniti Hrvatsku, ali ne sami od sebe. Ako imamo spremne projekte, viziju i strategiju razvoja možemo učiniti puno. Nažalost, još uvijek smo u nepovoljnom položaju jer smo u nepravedno raspoređenoj statističkoj regiji s Gradom Zagrebom zbog čega istoku Hrvatske godinama uvjeti povlačenja sredstava ne idu na ruku. To će se uskoro promijeniti, a mi ćemo za novu financijsku perspektivu i statističku podjelu imati pripremljeno još više kapitalnih projekata od iznimne važnosti za našu županiju – rekao je župan Anušić.

Osječko-baranjska županija vodeća je županija u Hrvatskoj po broju projekata energetske obnove te jedina županija koja je prijavila i trenutno realizira projekt „Zaželi“.

– Do sada je Osječko-baranjska županija povukla 3,2 milijarde iz europskih fondova. Sveukupno je četvrta u Hrvatskoj. Prvi je Grad Zagreb, druga Dubrovačko-neretvanska županija koja je imala značajne kapitalne investicije u Zračnu luku i Pelješki most, a treća Primorsko-goranska i tu je odmah uz nju Osječko-baranjska županija s nizom kvalitetnih i kapitalnih projekata – rekao je Tomislav Barbarić, zamjenik ravnatelja JU Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

Ove godine Ministarstvo također organizira četiri velika informativno-edukativna događanja pod nazivom „Dani otvorenih vrata EU fondova“ koja će se, osim danas u Osijeku, održati i u Zagrebu, Rijeci i Splitu, kada će brojne institucije kao i korisnici EU fondova u neposrednom kontaktu s građanima informirati sve zainteresirane o svome radu, odnosno o mogućnostima financiranja projekata putem fondova Europske unije.

izvor: OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit