Đurđenovčani se plasirali na Državnu smotru!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer ( 10.5.2019.) je u OŠ Ernestinovo održana Županijska smotra učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije.
Učenička zadruga “Sova” iz Srednje škole Josipa Kozarca Đurđenovac, iako postoji tek od 2015. godine, već je drugi put pobjednik ove manifestacije, čime se plasirala na Državnu smotru koja će se održati u Vinkovcima.
“Sova” se ove godine predstavila s temom “Vrijeme”, a u nastanak proizvoda uključene su sve sekcije ove zadruge: Kreativna, Stolarska, Metalska i Šumarska. Učenici 3. razreda, Ines Bosilj i Mihael Čorković, prikazali su povjerenstvu izradu i funkcioniranje sunčanoga sata, a štand je bio prepun satova nastalih u školskim radionicama.
Ovo je dokaz da male strukovne škole, poput ove đurđenovačke, doista imaju što pokazati i mogu konkurirati mnogo većima kvalitetom svoga rada. Unatoč teškoj demografskoj situaciji, Srednja škola Josipa Kozarca trudi se očuvati obrtnička deficitarna zanimanja, kao što su stolar i bačvar (jedini u RH). Uz ta dva, te strojobravare i šumarske tehničare, sljedeće školske godine upisuje i CNC operatere.

 

izvor: SŠ Josipa Kozarca Đurđenovac

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit