Blagoslovljena obnovljena feričanačka kalvarija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Feričancima blagoslovljena obnovljena kalvarija. Inicijativu za obnovu dao je potpredsjednik feričanačkog ogranka Matice Hrvatske Marijan Marunica, a radove su pomogli brojni građani i udruge. Prvi zapis o ovoj kalvariji postoji u Župnoj spomenici gdje je zapisano da je 29. listopada 1800-te godine u mjestu Feričanci podignuta kalvarija. Centralni križ je popravljen 1902. godine, 1985. također je bilo radova na restauraciji. Sada su obnovljena sva tri krža te je postavljeno i novo postolje. Marijan Marunica rekao je kako mu je posebno drago što je postolje napravljeno od monolita s Mosora, kamena teškog više od tone. Naglasio je kako je to kamen iz krajeva njegovih predaka, odnosno velikog broja Feričanana, 160 obitelji koje su došle iz Dalmatinske zagore. Drveni križ je napravljen od greda starih više od 100 godina, a nabavljene su u Petrinji, nakon potresa. Križeve je blagoslovio feričanački župnik Anto Ivić, a nakon toga je na kalvariji predvodio križni put. U centru Feričanaca postavljena je prigodna izložba, a u podnožju kalvarije postavljena je ploča s osnovnim informacijama. Na Uskrs, s kalvarije će krenuti procesija do župne crkve gdje će biti služena sveta misa.
tekst i foto: Robert Rigo

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit