Godišnju skupštinu održali članovi HKD-a Lisinski – Miroslav Šarić ponovo izabran za predsjednika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Miroslavu Šariću članovi potvrdili još jedan mandat

Izvješće o radu i financijsko izvješće podnio je predsjednik Miroslav Šarić, a izvješće nadzornog odbora Renata Pintar. Sva izvješća prihvaćena su jednoglasno.Podnoseći izvješće o radu za 2021. godinu predsjednik Šarić izrazio je zadovoljstvo što su, unatoč koroni i epidemiološkim mjerama,sve sekcije radile u skladu s mogućnostima. Skupština je bila izborna, a u sljedeće dvije godine dužnost predsjednika ponovo će obnašati Miroslav Šarić. U upravu su izabrani Sanja Bestvina, Zorica Šarić, Melita Kovačević, Ana Galetić, Katarina Jurčević i Vera Čajka. U nadzorni odbor izabrani su Renata Pintar, Kristina Stražanac i Zdenko Majer.

Unatoč otežanom radu zbog epidemioloških mjera, održane su probe i odrađeni nastupi

Mala škola folklora koju vodi Ana Galetić imala je 34 probe. Nastupili su u programu Festivala Dani slavonske šume, u obilježavanju Dana jabuka te na predstavljanju knjige “Kad je moja baka bila mala” autorice Mateje Sertić Vukmir, a godinu su završili nastupom na Adventu u Našicama. Članice sekcije tradicijskog rukotvorstva koja je osnovana prošle godine, okupile su se na 16 radionica. Izrađivale su šticle-narukvice od vune i perlica uz asistenciju Katarine Pejaković iz Bizovca. Uz vodstvo Miroslava Šarića učile su šivati, vesti, slagati nošnje, uvezivati dukate, izrađivati ogrlice s medaljicama, ogrlice od srebrnjaka, a šivale su i međimurske pregače i posavske kapute – cabajke.
Članovi folklornih skupina – A sastava i veteranske sekcije, održali su 69 proba. Od nastupa sudjelovali su u snimanju korizmenih pjesama u crkvi, na manifestaciji Korizmena jela u Donjoj Motičini, a 13. lipnja sudjelovali su u Antunovskoj procesiji u kojoj su u nošnjama našičkog kraja nosili kip sv.Antuna – zaštitnika grada Našica. Nastupili su i u Đakovu na smotri crkvenih pučkih pjesama koja je održana u sklopu programa Đakovačkih vezova. U srpnju su sudjelovali u Žetvenom stolu u Podgoraču, a nastupili su i na smotri crkvenih pučkih pjesama u Buku. Osim ovih nastupa gostovali su u Jelisavcu na Večeri korbačika, na tradicionalnoj manifestaciji Dani slavonske šume te na Večeri polesnjaka u Markovcu Našičkom. U listopadu je u društvenim prostorijama održana radionica s plesačicom Ansambla Lado, Anitom Huđek. Nastupili su u programu Voćinske kestenijade, a uključilli su se i u manifestaciju Advent u Našicama 2021.   na kojemu su predstavljali društvo tijekom četiri subote, te uprizorili žive jaslice uz običaj pod nazivom Kriskingle.
Članovi mješovitog pjevačkog zbora koji vodi Ivan Krajačić, nastupili su u programu za Dan grada, a održali su 11 proba.

Uz ove pojedinačne nastupe, sve sekcije društva nastupile su na zajedničkom koncertu koji je održan 3. rujna u sklopu Festivala Dani slavonske šume.

Gradonačelnik čestitao na uspješno završenoj godini 

Gadonačelnik Krešimir Kašuba čestitao je na izvješćima i svim aktivnostima koje su napravljene. – Covid mjere su ublažene i očekujemo da ćete kao temeljno kulturno društvo u Našicama nastaviti raditi na promoviranju kulture i tradicije, ne samo u gradu Našicama, nego i šire. Ide se u proširenje turističke ponude i vaše društvo imat će ulogu u tome – kazao je gradonačelnik Kašuba i dodao kako uz već poznata događanja imamo i niz novih. – Želja je prezentirati zbor i folklor na događajima koji dolaze. Najteže je animirati mlade, a to treba biti prioritet. Uz tadicionalna događanja u planu su i neka nova u koja će vaše društvo svakako biti uključeno. Grad će podržati rad kako onaj vezan uz grad tako i onaj koji se odnosi na putovanja kojih ste imali, a nadam se da će ih biti i u budućnosti, ne samo na području Hrvatske nego i izvan granica.

Puno planova za upravu i članove 

Novi-stari predsjednik Miroslav Šarić zahvalio je dosadašnjoj upravi na suradnji. Podsjetio je kako je funkciju predsjednika prije dvije godine preuzeo u vrijeme pandemije pa mnogi planovi nisu realizirani. – Iz plana za ovu godinu htio bih izdvojiti godišnji koncert koji neće biti u onakvom obliku kao do sada. Nadam se da ćete zajedno sa mnom raditi na tome da ovo društvo ide naprijed u svim aktivnostima. Zahvalio bih se i gradonačelniku na potpori. Svako vrijeme ima svoje, tako i naše društvo ne može više počivati samo na dolasku na probe nego treba raditi na tome da dođemo do mladih i da se probijemo kako na domaću scenu tako i izvan granica. Planova je puno i nadam se da ćemo ih zajedno uspjeti realizirati – rekao je u svom obraćanju Miroslav Šarić.

Tekst i foto: Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit