Biskup Škvorčević u Zoljanu blagoslovio obnovljenu crkvu sv.Katarine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas, na spomendan sv. Katarine, u crkvi posvećenoj ovoj svetici u Zoljanu, služena je svečana sveta misa koju je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u koncelebraciji s našičkim župnikom i gvardijanom fra Petrom Cvekanom i fra Marijanom Vidovićem. Biskup Škvorčević blagoslovio je crkvu koja je obnovljena nakon što je u poplavama prošlog ljeta pretrpjela značajna oštećenja. Govoreći o sv. Katarini istaknuo je njezinu hrabrost i odvažnost u vjeri, te poželio svima da slijede njezin primjer. Zahvalio je vjernicima što brinu, kako za svoja srca tako i za crkvu kao mjesto u kojemu se okupljaju na svetim misama. Svima koji su na bilo koji način pomogli u obnovi, na kraju mise zahvalio fra Marijan Vidović koji je izrazio zadovoljstvo što je, uz brojne donatore, Franjevački samostan imao podršku Grada Našica i  gradonačelnika Krešimira Kašube.

Inače, današnji dan prema pučkom kalendaru označavao je posljednje dane jeseni i početak zime. Najpopularnija meteorološka izreka koja spominje ovu sveticu je “Sveta Kata, snijeg za vrata!” Donosila snijeg ili ne, za svetu Katarinu se vjeruje da je simbol hrabrosti. Štuje se kao zaštitnica učitelja, pravnika, teologa, tajnika, knjižničara, arhivista, učenika, kao i još mnogih drugih osoba koje u svojoj struci posežu za knjigama i znanjem koje one sadrže.

Tomislava Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit