Održana 5. sjednica Skupštine Osječko – baranjske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku održana 5. sjednica Skupštine Osječko – baranjske županije. Na početku sjednice predsjednik Mandatne komisije Vinko Kuduz izvijestio je vijećnike da je na osnovu pisanog zahtjeva vijećnik iz redova SDP-a Samir Haj Barakat svoj mandat stavio u mirovanje iz osobnih razloga, a umjesto njega će dužnost vijećnika obnašati Biljana Kajgana Petričević, koja je danas i prisegnula. Tijekom aktualnog sata za vrijeme kojega su vijećnici postavljali pitanja županu, jedno od pitanja odnosilo se na početak izgradnje Prve gimnazije u Osijeku, odnosno u kojoj je fazi taj projekt. Župan je odgovorio kako je postupak javne nabave u završnoj fazi te da bi radovi na izgradnji trebali započeti iza Nove godine. Uskoro bi trebala biti donešena odluka o najpovoljnijem izvođaču radova, sredstva su osigurana kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti tako da bi u roku od dvije godine grad Osijek trebao dobiti super modernu školu. Vijećnike je zanimalo u kojoj je fazi projekt obnove zgrade i prostora nekadašnjeg OLT-a. Župan Anušić je odgovorio kako je završena konzervatorska studija koja je dala smjernice prema kojima se može intervenirati u građevinskom smislu, a izrađeno je i idejno rješenje. Na prošloj sjednici Vlade RH riješeno je pitanje vlasništva, tako da je sve spremno za izradu projektne dokumentacije s detaljnim opisom svih zahvata koji će tamo biti izvedeni, a nakon toga će se s projektima ići na Europske fondove kako bi se osigurala sredstva. Vijećnici su na današnjoj sjednici prihvatili prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Osječko – baranjske županije za 2021. godinu s projekcijama za 2022. i 2023. godinu o čemu je nešto više rekla pročelnica Upravnog odjela za javne financije Snježana Raguž. Kako je istaknula ukupni konsolidirani proračun povećan je za nešto više od 35 milijuna kuna tako da sada iznosi 1.635.581.370,58 . Što se tiče iznosa Proračuna koji se isključivo odnosi na Osječko – baranjsku županiju, on je smanjen za 6,4 milijuna kuna, dok je iznos Proračuna koji se odnosi na proračunske korisnike odnosno njihova vlastita sredstva povećan za oko 42 milijuna kuna. Vijećnici su prihvatili i Informaciju o stanju u gospodarstvu na području Osječko-baranjske županije, o čemu vijećnike izvijestio predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Osijek Zoran Kovačević. Kako je istaknuo 2021. će biti još jedna dobra godina za gospodarstvo naše županije, promatrajući s financijskog karaktera, a s obzirom da se radi o vrlo zahtjevnoj godini može se govoriti o blagom rastu.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit