Biciklirao s 2,80 promila

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

BICIKLIRAO S 2,80 PROMILA ALKOHOLA
Na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom vikenda u nadzoru prometa evidentirano je deset vozača osobnog automobila i devet biciklista koji su vozili pod utjecajem alkohola.
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 284 prekršaja od kojih 135 prekršaja prekoračenja brzine, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 5 upravljanja neregistriranim vozilom i 101 ostali prekršaji.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 30. rujna oko 16,30 sati, u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 63-godišnji biciklist iz Đakova. Evidentirana mu je koncentracija od 2,80 promila alkohola.
U nedjelju 2. listopada, oko 19 sati u Našicama, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 31-godišnjak je zbog neprilagođene brzine udario u vozilo koje je kretalo iz suprotnog smjera. Evidentirana mu je koncentracija od 2,39 promila alkohola u krvi.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23.000,00 kune ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

TIJEKOM PROTEKLA 24 SATA ŠEST PROMETNIH NESREĆA
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih je u jednoj jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede, a u jednoj prometnoj jedna osoba je teško ozlijeđena.  Pet prometnih nesreća za posljedicu je  imalo materijalnu štetu.
Na području Osijeka dogodile su se tri prometne, u Belom Manastiru dvije, a u Našica jedna prometna nesreća.

Izvor: PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit