Medijska skupina OŠ kralja Tomislava filmom Sindy zauzela 3.mjesto na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Medijska skupina OŠ kralja Tomislava Našice sudjelovala je na 60. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja je održana u Malom Lošinju od 29. rujna do 2. listopada

Organizatori Revije bili su Hrvatski filmski savez i Osnovna škola Maria Martinolića iz Malog Lošinja. Našičani su se predstavili dokumentarnim filmom „Sindy”, o Nuo Cheng, glazbeno darovitoj učenici OŠ kralja Tomislava i Osnovne glazbene škole Kontesa Dora. U filmu je prikazano njezino glazbeno obrazovanje, svakodnevni trud, brojne nagrade i nastup na Supertalentu, ali i njezin odnos prema prijateljicama, svakodnevnim obvezama, obitelji te njeno poznavanje kineskog jezika. Nuo je nakon 5. razreda preselila u Zagreb pa će joj ovaj dokumentarac biti uspomena na djetinjstvo u Našicama.

Film su snimili članovi Medijske skupine: Matko Butković, Emanuel Dešić, Nikol Blažević, Dino Kubaša, Emanuel Hovanjec, Fran Trošelj i Darian Krištofik, pod mentorstvom učiteljica Vesne Kovačević-Tomić i Ivane Ostrički. Na Reviju je bilo prijavljeno 247 filmova u različitim kategorijama, a za sudjelovanje je odabrano njih 86. U kategoriji dokumentarnog filma prijavljena su 24 filma, a među 14 odabranih bio je i film Medijske skupine našičke osnovne škole koju je na Reviji predstavljao učenik 8. razreda Darian Krištofik u pratnji mentorice Ivane Ostrički te uz podršku ravnateljice Vlatke Zahirović, defektologinje Ive Ramljak i tate Alena Krištofika.

Nakon projekcije filmova učenici su ukratko ispričali o svom iskustvu rada na filmovima. Stručni ocjenjivački sud u kojemu su bile producentica Vera Robić-Škarica, novinarka i savjetnica u uredu pravobraniteljice za djecu Maja Flego i animatorica Petra Zlonoga, filmu Medijske skupine našičke osnovne škole dodijelio je 3. mjesto, a ocjenjivački sud djece, koji je činilo sedmero učenika Osnovne škole Maria Martinolića iz Malog Lošinja: Lovre Rogić, Miriam Banić, Franka Blaško, Sindy Antolović, Lucija Hesky, Luana Lukša i Maša Puškarić dodijelio mu je 2. mjesto u kategoriji dokumentarnog filma.

Članovi Medijske skupine zahvalili su na suradnji i podršci Nuo Cheng, njezinim roditeljima, ravnateljici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i profesorici klavira Dariji Vlajnić te prijateljicama Suri Repka i Ani Koljenik koje su glumile u filmu.

Film možete pogledati  ovdje.

Tomislava Justić/Izvor:OŠ kralja Tomislava-Ivana Ostrički

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit