Aglomeracija – investicija povijesnog značenja

Facebook
Twitter
Pinterest

U središtu grada traju radovi na aglomeraciji zbog kojih je promet reguliran privremenom prometnom signalizacijom. Radove su danas obišli gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, direktor Našičkog vodovoda d.o.o. Josip Matek i pomoćnik voditelja EU projekta aglomeracije Našice Damir Farkaš.

Direktor “Našičkog vodovoda” Josip Matek istaknuo je da je projekt vrijedan 207 milijuna kuna, a trenutno se radovi izvode na dionici od raskrižja Strossmayerove ulice pa do vodotornja. Trebali bi biti završeni do kraja srpnja. Damir Farkaš pojasnio je kako je za radove izabrano ljeto jer su ipak manje gužve u gradu. Istaknuo je kako je ovo jedno od 27 gradilišta Aglomeracije Našice. Osim ovih radova u središtu grada, radi se i u naseljima Makloševac i Ceremošnjak, zatim u Zoljanu te dalje prema Gradcu i Londžici. Radovi traju i u naselju Seona u Općini Donja Motičina. Aglomeracija je u punom zamahu i očekuje se uspješan završetak svih radova do 2023. godine.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako je ova investicija od povijesnog značenja – najveća u gradu Našicama – vrijedna 207 milijuna kuna, a slijed je događanja nakon uređenja trga koji je ove godine dobio uporabnu dozvolu. Nakon rekonstrukcije magistralnog cjevovoda, uslijedit će radovi s kompletnim novim parkiralištem u Ulici kralja Tomislava. To će – rekao je – zaokružiti uređenje trga i podići kvalitetu i standard u našem gradu. Predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, zajedno s gradonačelnikom, pozvao je građane na strpljenje dok traju radovi jer su ovo veliki zahvati i velike investicije kojima će se ujedno riješiti i pješački prijelazi te najfrekventnija raskrižja.


tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit