3. Festival frankovke u Feričancima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Feričancima održan 3. Festival frankovke. Organizatori su udruga “FER+PLUS ” i Općina Feričanci uz pokroviteljtsvo “Osilovca” d.d. – vinarije “Feravino”, Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice Osječko – baranjske županije. Poštivajući epidemiološke mjere, na prostoru ispred OŠ Vladimir Nazora, na prigodnim su štandovima svoje proizvode izložili i ponudili Feravino d.o.o. Feričanci, Udruga voćara i vinogradara Feričanci, Obrt za tradicionalnu proizvodnju “Đanić” iz Podgorača, Udruga “Iskrice” iz Feričanaca i OPG “Tomić” Feričanci. Za gastro ponudu pobrinuli se članovi Lovačkog društva “Jelen” iz Našica, a u organizaciji Festivala pomogli su i članovi DVD-a Valenovac i DVD-a Feričanci te članovi boćarskog kluba FEŠK Feravino i NK FEŠK. Promotivni štand postavili su i djelatnici Policijske uprave Osječko baranjske – Ured načelnika, Odjel za prevenciju. Pozdravljajući izlagače i sve goste, 3. Festival frankovke otvorenim je proglasio načelnik Općine Feričanci Marko Knežević, a u sklopu Festivala upriličen je i izlet za planinare “Kroz šume i vinograde”. Ovaj, inače 29. po redu tradicionalni izlet, uspješno je organizirao HPD “Sokol” iz Feričanaca, a prema riječima njihovog predsjednika Josipa Šaleka, ove se godine okupilo dvjestotinjak planinara iz 12 planinarskih društava, koji su nakon višesatnog hoda kroz šume i vinograde feričanačkog vinogorja, mogli uživati u čobancu i grahu, te izvrsnim feričanačkim vinima. U zabavno glazbenom dijelu programa nastupili su članovi KUD-a Manuel i z Feričanaca i muška pjevačka skupina KUD-a “Crkvari” iz Crkvara.

 

Tekst i foto: Danko Justić

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit