Danas je 29. obljetnica odlaska 67 naših dragovoljaca u obranu Vukovara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na današnji datum – 27. rujna 1991. godine, 67 dragovoljac s našeg područja – područja tadašnje općine Našice, otišlo je u obranu Vukovara. Odazvali su se pozivu našičkog Kriznog štaba, koji je emitiran u programu našeg Radija Našice. Dragovoljci iz Donje Motičine, Đurđenovca, Beljevine, Koške, Feričanaca, Našica, Velimirovca, Laanske, Jelisavca i Našičke Breznice te sa susjednih područja okupili su se na našičkom sajmištu, odakle su prebačeni do Bogdanovaca, a kukuruznim putem došli su u Vukovar. Uz ostale položaje, raspoređeni su na Mitnicu te na vukovarsko sajmište. U borbama je poginulo i nestalo 19 branitelja. Nakon pada Vukovara, mnogi su odvedeni u srpske koncentracijske logore. Od posljedica ratnog ranjavanja te mučenja u logorima, umrlo je 15 naših dragovoljaca.
Povodom 29. godišnjice odlaska u obranu grada heroja, izaslanstvo udruge “Vukovarskih veterana”, danas će odati počast poginulim i umrlih suborcima. Vijenac će položiti u 18 sati, na spomen-obilježje “Uskrsla Hrvatska” u središtu Našica.

tekst: N.Pavlus, foto: arhiva

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit