Župnik fra Zoran Bibić pojasnio nova pravila tijekom svetih misa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Sutra stupaju na snagu mjere popuštanja nastale zbog širenja epidemije koronavirusa pa će se mise ponovno svaki dan moći slaviti s narodom. Kako je, gostujući u našem današnjem programu, pojasnio našički župnik i gvardijan fra Zoran Bibić, biskup Antun Škvorčević je župnim uredima poslao preporuke Zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na vjerska okupljanja. Najvažnija odredba je fizičko distanciranje, odnosno međusobna udaljenost od 2 metra pri ulasku i boravku u crkvi, osim za članove iste obitelji. Nadalje, i dalje nema svete vode u posudama na ulazima u crkvu, a preporučuje se upotreba dezinfekcijskih sredstava. Sveta pričest bit će isključivo na ruku jer se traži izbjegavanje fizičkog kontakta. Župnik je najavio i da će biti moguća krštenja i vjenčanja, uz mjere opreza – u manjim prostorijama do 10 osoba, a u većim uz pridržavanje propisane distance. Do daljnjega se odgađaju pastoralni sadržaji u župi pa zasad – istaknuo je – ne može reći hoće li i kada biti slavlja svete pričesti i krizme. Održat će se tečaj priprave za crkveni brak od 18. do 22. svibnja.
Sutra će sveta misa biti u 7:00 i 18:30. Kako je prva subota u mjesecu, u 18 sati su svibanjske pobožnosti te čin posvete obitelji i vjernika Bezgrješnom Srcu Marijinu.
U nedjelju Crkva slavi Četvrtu vazmenu nedjelju – nedjelju Dobrog Pastira, ujedno i prvu nedjelju u svibnju. Mise s narodom slavit će se u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog uobičajenim nedjeljnim rasporedom: u 7, 9 , 11 te navečer u 18:30 sati. Slavit će se također i mise u filijalama: u Seoni u 8:30 sati, u Zoljanu u 10 sati, u Donjoj i Gornjoj Motičini u 11 sati, u Ceremošnjaku u 9:30, u Maloj Londžici u 11:30 te u Breziku u 17:00 sati. Do daljnjega nema mise u bolničkoj kapeli. Župnik fra Zoran Bibić prokomentirao je kako vjeruje da novi uvjeti neće biti problem vjernicma za dolazak u crkvu te se nada da će ubuduće ove mjere biti još ublaženije. Svi oni koji iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga pa i eventualnog straha ne mogu doći na misu, mogu ostati kod kuće pratiti televizijsku svetu misu. – Tko s vjerom i ljubavlju dolazi na misu da se susretne s Uskrslim Kristom i čuje Božju riječ, tome ništa nije problem – poručio je župnik i gvardijan fra Zoran Bibić. Pozvao je vjernike da dođu u crkvu jer prostora ima dovoljno, a bit će postavljeno i dodatno ozvučenje.

redakcijsko izvješće, foto: arhiva

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit