U našičkoj Župnoj crkvi napravljen je raspored sjedenja, a ozvučen je i prostor izvan crkve

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Najvažnija odredba je fizičko distanciranje, odnosno međusobna udaljenost od 2 metra pri ulasku i boravku u crkvi, osim za članove iste obitelji.

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od danas je u crkvama  moguće služenje misa s narodnom. No, kod vjerskih okupljanja morat će se poštivati preporuke Zavoda za javno zdravstvo.  Najvažnija odredba je fizičko distanciranje, odnosno međusobna udaljenost od 2 metra pri ulasku i boravku u crkvi, osim za članove iste obitelji. Sveta pričest bit će isključivo na ruku jer se traži izbjegavanje fizičkog kontakta.

U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog napravljen je raspored sjedenja, a ozvučen je i prostor izvan crkve

Sutra će se mise s narodom slaviti u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog uobičajenim nedjeljnim rasporedom: u 7, 9 , 11 te navečer u 18:30 sati. Slavit će se također i mise u filijalama: u Seoni u 8:30 sati, u Zoljanu u 10 sati, u Donjoj i Gornjoj Motičini u 11 sati, u Ceremošnjaku u 9:30, u Maloj Londžici u 11:30 te u Breziku u 17:00 sati. Do daljnjega nema mise u bolničkoj kapeli.  Svi oni koji iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga pa i eventualnog straha ne mogu doći na misu, mogu ostati kod kuće pratiti   misu putem medija.  U našičkoj župnoj crkvi napravljen je raspored sjedenja – postavljeni su stolci na propisanu udaljenost, a što se tiče sjedenja u klecalima, vjernici će moći sjesti u svako drugo klecalo  poštujući razmak.  Osim toga, uz postojeći razglas u hodnicima, postavljeno je i dodatno ozvučenje na izlazu iz crkve prema vodotornju i prema trgu te unutarnjem dvorištu, tako da će, prema riječima župnika Zorana Bibića, mjesta biti dovoljno.

U Zoljanu u kvaru zvona 

Kako smo doznali od fra Marinka Vidovića u filijali Zoljan zvona ne rade zbog tehničkog kvara.

 

Redakcijsko izvješće
Foto: Tomislava Justić

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit