Županijski stožer apelira na građane: Pridržavajte se mjera!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacije te provođenje mjera. Između ostalog, istaknuto je kako je u proteklih tjedan dana povećan interes građana za cijepljenje protiv koronavirusa. Ukupno je cijepljeno 3.371 osoba, s tim da je 1.646 osoba cijepljeno prvom dozom cjepiva, što je povećanje od 50 posto u odnosu na prethodni tjedan. Drugom dozom je cijepljeno 1.087 osoba, a trećom 638 osoba. Cijepljenje se nastavlja prema objavljenom rasporedu.

Zbog povećanja broja oboljelih od koronavirusa, kao i hospitaliziranih i preminulih, članovi Stožera apeliraju na sve građane na savjesno i odgovorno provođenje propisanih mjera prevencije i zaštite od epidemije.

U proteklih tjedan dana, od 27. listopada do 2. studenoga, policijski službenici proveli su 216 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili tri kršenja – 2 u Belom Manastiru i 1 u Osijeku. Obavili su i 688 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili pet kršenja propisanih mjera – dvaput u istom noćni klub u Donjem Miholjcu, po 1 u ugostiteljskim objektima u Belišću i Vrbici te u pekarnici u Osijeku.

IInspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 26. listopada do 02. studenoga obavili su 120 nadzora provođenja epidemioloških mjera – 60 u ugostiteljskim objektima, 20 u prodavaonicama, 12 u gospodarskim subjektima, po 6 na benzinskim postajama i trgovačkim centrima, po 5 u pekarnicama i uslužnim djelatnostima, 4 na tržnicama i 2 u svatovima te utvrdili jednu nepravilnost za što su izrekli upozorenje.

 

izvor: OBŽ, foto: arhiva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit