U pojačanom nadzoru 40 alkoholiziranih vozača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 3 kaznena djela od kojih policija izdvaja kaznena djela teške krađe i krađe.

PROVALIO U KIOSK I UKRAO ALKOHOLNA PIĆA
U noći s 31. listopada na 1. studenog, u Belišću, nepoznati počinitelj provalio je u metalni ormar kioska vlasništvo pravne osobe iz Zagreba i ukrao različita alkoholna pića i slatkiše. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta veća od tisuću kuna.

UKRAO TORBICU S NOVCEM I DOKUMENTIMA
Jučer u popodnevnim satima, u Vrbici, na parkiralištu ispred groblja, nepoznati počinitelj je iz otključanog osobnog automobila vlasništvo 34-godišnjakinje ukrao torbicu s novčanikom, novcem i osobnim dokumentima. Vlasnici je počinjena materijalna šteta od nekoliko stotina kuna.

GRAĐANI DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTVA I ORUŽJA
Tijekom mjeseca listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirano je 16 dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Policijske uprave osječko-baranjske dragovoljno predali 12 ručnih bombi, 1 topnički projektil, 20 komada upaljača za protupješačku minu, 2 zračne puške i 849 komada raznog streljiva. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske na području Osijeka evidentirane su 4 prometne nesreće, od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se 3 prometne nesreće, a 1 na području Našica.

U razdoblju od 29. listopada do 1. studenog, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 40 vozača od kojih 33 vozača osobnog automobila, 6 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Osim alkohola, evidentirano je još 216 prekršaja od kojih 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 34 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 5 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 64 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 30. listopada, u 22:35 sati, u Jelisavcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 57-godišnjak iz Nemetina. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,99 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. U petak, 29. listopada, u 00:15 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je je osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnjak  iz Valpova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.U subotu, 30. listopada, u 11:30 sati, u Čemincu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin iz Čeminca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,93 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. U 22 sata, u Osijeku, u Ulici J. J. Strossmayera, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 60-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,91 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. U nedjelju, 31. listopada, u 11:15 sati, u Tenji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 61-godišnjak iz Tenje je zbog nepropisnog skretanja udario u parkirani osobni automobil te napustio mjesto događaja. Policijski službenici su naknadno alkotestiranjem vozaču evidentirali prisutnost alkohola u krvi od 1,62 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 38.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit