Županije u razvoj poljoprivrede ulažu 403 milijuna kuna

 

U ovoj godini županije i Grad Zagreb zajedno su planirali oko 403 milijuna kuna izdvajanja za potrebe razvoja poljoprivrede, što predstavlja 1,6 posto ukupno planiranih proračuna. Najveća ulaganja u poljoprivredu u 2019. godini planira Istarska županija i jedina je koja izdvaja više od 100 milijuna kuna. Slijedi Osječko-baranjska županija s planiranim iznosom od 74,7 milijuna kuna.

Gledano prema pojedinoj županiji, udio izdvajanja za potrebe poljoprivrede u ukupnom proračunu varira od 0,1 posto do 10,3 posto. U odnosu na plan prethodne godine planirano izdvajanje za razvoj poljoprivrede na razini svih županija povećano je za čak 50 posto.

Među aktivnostima posebno se ističu dvije, na koje se odnosi 80 posto ukupno planiranog ulaganja u poljoprivredu. Riječ je o provedbi Nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama na području Osječko-baranjske županije vrijednog 30 milijuna kuna te o projektu regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće vrijednog 29,2 milijuna kuna.

Izvor: Hrvatska zajednica županija

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest