Županija ulaže u mlade i talentirane potencijale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek održana je završna svečanost provedbe aktivnosti i Dan promocije Centra izvrsnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva. Učenici – polaznici aktivnosti Centra izvrsnosti – pokazali su svoje uratke i demonstrirali stečena znanja te podijelili iskustva o sudjelovanju u projektu, a organiziranjem Dana promocije nastojalo se upoznali javnost s aktivnostima Centra te informirati i motivirati polaznike za sljedeću školsku godinu. Kako ističe ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić, osnivanjem Centra izvrsnosti Osječko-baranjska županija je svim osnovnim i srednjim školama na svom području učinila dostupnom mogućnost usvajanja novih i specifičnih znanja i vještina. Aktivnosti Centra izvrsnosti namijenjene su talentiranim i darovitim učenicima, svim učenicima koji su motivirani i pokazuju izvrsnost u području fizike, tehničke kulture i informatike. Provedba aktivnosti Centra izvrsnosti započela je 15. prosinca 2018. godine. U šest aktivnosti sudjelovalo je 45 učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola Osječko-baranjske županije. – Kao osnivač srednjih škola Osječko-baranjska županija je prepoznala važnost izvannastavnih programa za učenike koji žele i mogu više te je pokrenula projekt Centra izvrsnosti. Za njihove aktivnosti prošle godine smo osigurali 50.000 kuna, a ove godine 250.000 kuna. To su daroviti i kvalitetni učenici koji žele i hoće nadograditi svoje znanje, pa kada govorimo o onome što ih čeka u budućnosti, to je studiranje na našem Sveučilištu, a nakon toga ostanak u Osječko-baranjskoj županiji i Hrvatskoj. Ovo zanimanje ima jako veliki zamah te će svi ti mladi ljudi nakon srednje škole i fakulteta ovdje naći posao i svoju budućnost – rekao je župan Ivan Anušić na završnoj svečanosti Centra izvrsnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit