Završna faza obnove

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Restauratorska obnova Župne crkve sv. Antuna Padovanskog, nakon šest godina, u završnoj je fazi – izvijestio je župnik i gvardijan fra Zoran Bibić. U tijeku su najzahtjevniji radovi na obnovi prozora iz gotičke faze – postupak je vrlo složen jer se dijelovi prozora i kontrafora koji nedostaju moraju nadomjestiti. Prema planu, sva tri prozora bit će djelomično otvorena do blagdana Velike Gospe. Do kraja godine u planu je i dovršetak radova na pročelju sjevernog dijela svetišta. Svi radovi se vrše pod nadzorom Konzervatorskog odsjeka iz Osijeka, izvoditelj restauratorskih radova je tvrtka “Oslik” iz Čepina, graditeljske radove izvodi tvrtka “Dol” iz Nove Gradiške.

Ove godine Ministarstvo kulture odobrilo je 120.000 kuna, a radove sufinanciraju i Grad Našice, Mjesni odbor Našice i Franjevačka provincija svetih Ćirila i Metoda te vjernici. Grad Našice prošle godine pomogao je obnovu s iznosom od 70.000, a ove će sa 100.000 kuna, a Vijeće mjesnog odbora doniralo je 12.000 kuna. Nakon obnove crkve, uslijedit će obnova Franjevačkog samostana.

 

 

Tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit