Završio Program osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U sklopu projekta ”Zajedno za društvo jednakih mogućnosti II”, u kojem je Crveni križ Našice jedan od partnera, a Crveni križ Osijek nositelj, jučer je završilo održavanje Programa osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici. Održavanje Programa osnaživanja djece iz socijalno ugroženih obitelji održavalo se od 19. do 27. srpnja, a bilo je organizirano u dvije smjene u trajanju od 5 dana. Gradsko društvo Crvenog križa Našice je, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Našice, u sudjelovanje uključilo 11 djece s našeg područja.

Za djecu osnovnoškolskog uzrasta, u sklopu petodnevnog programa, organizirani su i provedeni bogati pedagoški programi sa svrhom podizanja svijesti o pravilnim i zdravim životnim navikama, suživotu s drugima, empatiji i usvajanju kulture, stjecanja osjećaj pripadnosti zajednici, osvještavanja socijalnih vještina, usvajanja životnih vrijednosti i sposobnosti koje će ih osnažiti za ravnopravno sudjelovanje u rastu, razvoju i odrastanju. S djecom su provedene radionice o pravilnoj dentalnoj higijeni, pravilnom pranju ruku, prvoj pomoći, razumijevanju tuđih potreba, humanosti, komunikaciji i bontonu, prevenciji vršnjačkog nasilja te obuka neplivača. Sve to prikazalo je pozitivan utjecaj na zdravlje djece te stvorilo preduvjete za buduće bavljenje sportom i pridonijelo smanjenju mogućnosti utapanja budući da županije imaju velik broj vodenih površina.

Program je također uključivao i kratko izlaganje programa Crvenog križa te je djeci predstavljena mogućnosti volontiranja kojim se pozitivno doprinosi zajednici, stječu nove vještine te samim time stvaraju preduvjeti za bolju socijalnu uključenost.

izvor: GD CK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit