Zanimljiva radionica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana materinskog jezika (21.veljače), u Osnovnoj školi Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac danas je održan prigodan program. Ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Sandra Kralj Vukšić i kustosica Tatjana Seničanin, učenicima su kroz zanimljivu prezentaciju i radionicu prenijele znanje o karakteristikama slovačkog jezika te važnosti učenja i materinskog jezika. Nakon predavanja, održale su radionicu na temu zidnih kuharica koje predstavljaju likovne i jezične zapise pripadnika slovačke nacionalne manjine te dio slovačke kulturne baštine. Na papirnatim predlošcima zidnih kuharica učenici su ispisivali duhovite i prigodne tekstove na slovačkom jeziku, a zatim ih ukrašavali i bojali. U ime učenika i nastavnika, djelatnicama Slovačkog centra za kulturu Našice, na suradnji su zahvalile ravnateljica škole Ljerka Ćorković i nastavnice Katarina Najmenik i Branka Kandžera.

izvor: OŠ IBS Jelisavac

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit