Zajedničkom akcijom pronašli osumnjičenike

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijski službenici PU osječko – baranjske, u suradnji s kolegama iz PU vukovarsko – srijemske, dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje. Sudjelovali su policijski službenici temeljne i kriminalističke policije PP Đakovo, PP Belišće, II. PP Osijek, PP Čepin, PP Našice i PP Beli Manastir. Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 30-godišnji, 22-godišnji i 19-godišnjih hrvatski državljani počinili više kaznenih djela teška krađa na području PU osječko-baranjske (ukupno petnaest kaznenih djela teška krađa), ali i PU vukovarsko-srijemske (ukupno sedam kaznenih djela teška krađa). Sumnja se i da je 22-godišnjak počinio kazneno djelo „Krivotvorenje isprava“. U vremenu od 28. kolovoza do 6. listopada osumnjičenici su provalili u više prostorija sportskih objekata na području PU osječko-baranjske i to u mjestima Tenja, Semeljci, Josipovac Punitovački, Čeminac, Ivanovci Đakovački, Satnica Đakovačka, Koritna, Kešinci, Bizovac, Samatovci, Habjanovci, Brođanci, Klokovčevci, Livana i Budimci. Iz prostorija sportskih objekata ukrali su raznu sportsku opremu, trofeje, elektronsku i informatičku opremu,razna alkoholna i bezalkoholna pića i više desetaka litara goriva ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Tijekom kolovoza 2019. godine počinitelji su provalili i u više sportskih objekata na području PU vukovarsko-srijemske. Sumnja se i da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Za sada neutvrđenog dana na osobni automobil postavio je ne pripadajuće registracijske pločice. Vozilo s ne pripadajućim registracijskim oznakama koristio je prilikom počinjenja predmetnih kaznenih djela teška krađa. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici obavili su više pretraga domova i drugih prostorija i osobnog automobila osumnjičenika. U pretragama su pronašli i uz potvrdu oduzeli predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela. Mladići su uhićeni te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja pušteni na slobodu. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće. U prvih devet mjeseci 2019. godine na području PU osječko-baranjske evidentirano je ukupno 52 kaznena djela teške krađe. Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela teške krađe, 44 su se odnosila na teške krađe provaljivanjem. U istom razdoblju 2018. godine na području PU osječko-baranjske evidentirali smo ukupno 48 kaznenih djela teške krađe, a sve su se odnosile na teške krađe provaljivanjem.

izvor: PU osječko-baranjska

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit