Za vikend zaustavljeno 26 alkoholiziranih vozača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 5 kaznenih djela.

GRAĐANI DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTAVA I ORUŽJA
U vremenu od 4. do 11. studenog, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirane su 3 dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Osijeka i Našica dragovoljno predali jednu ručnu bombu, jednu zračnu pušku i dva komada streljiva. Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske na području Osijeka evidentirane su 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće i jedna na području Đakova.
U razdoblju od 8. do 10. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 26 vozača od kojih 21 vozač osobnog automobila i 5 vozača bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
U navedenom periodu policijski službenici evidentirali su još 278 prekršaja od kojih 199 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje pod zabranom i 51 ostali prekršaj.

U subotu 9. listopada, u 14 sati, u Kneževim Vinogradima, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnjak iz Batine. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,86 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 22:11 sati, u Đurđenovcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnjak iz Đurđenovca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, u 01:55 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin iz Svetog Đurađa. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,32 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: arhiva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit