Za kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti kazna – zatvor!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Od početka godine do 4. studenoga hrvatska policija je zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti prijavila ukupno 12 osoba, sedam na zagrebačkom području, a ostatak u drugim dijelovima Hrvatske. Nakon zagrebačke policije, prema podacima MUP-a, najviše takvih prijava podnijela je virovitičko-podravska policija (tri), a po jednu dubrovačko-neretvanska i istarska.
U jednom od evidentiranih slučajeva podnesena je kaznena prijava zbog poticanja na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi, odnosno širenja i prenošenja zarazne bolesti. Na području PU osječko-baranjske u ovom razdoblju nije bilo evidentiranih kaznenih prijava – izvijestio je glasnogovornik Zoran Kon koji je poručio da se svi zajedno, pridržavajući se propisanih mjera zaštite, moramo boriti protiv zaraze.  Stoga, poštujte sve epidemiološke mjere radi očuvanja zdravlja svih, a  ako ste zaraženi budite u izolaciji jer za kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti prijeti od jedne do tri godine zatvora.

izvor: MUP

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit