Za izazvan požar građani mogu prekršajno ili kazneno odgovarati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić uputio je priopćenje za javnost vezano uz požare na našem području. Kako stoji u priopćenju, od 04. ožujka do danas, na području Policijske postaje Našice, zabilježeno je 7 požara na zemljišnim parcelama i okućnicama uzrokovanih spaljivanjem biljnih ostataka, raslinja i trave. Naime, građani su u više slučajeva započeli spaljivanje biljnih ostataka, ostavljajući vatru bez nadzora i nisu vodili računa o mogućnosti širenja vatre što u konačnici može uzrokovati požare većih razmjera koji mogu ugroziti imovinu u većem obimu pa čak i ljudske živote. U svim dosadašnjim slučajevima, intervencije vatrogasnih društava spriječile su daljnje širenje takvih požara. Za napomenuti je da povoljne vremenske prilike kao i nedostatak kiše povećavaju rizik od požara, stoga, apeliramo na građane da ne spaljuju biljne ostatke, raslinje i travu na području koje ne mogu kontrolirati ili na mjestima gdje prijeti opasnost da se vatra može proširiti i nastati požar. Ne preporuča se spaljivanje na većim površinama gdje se vatra ne može nadzirati. U svakom slučaju, ako se spaljuju manje količine biljnih ostataka, građani moraju biti oprezni i vatru ne smiju ostavljati bez nadzora. Također treba spomenuti da građani koji su prouzrokovali požar mogu prekršajno ili kazneno odgovarati, ovisno o tome koliko je požar ugrozio imovinu ili ljudske živote. Ovu problematiku regulira “Županijska odluka o posebnim mjerama zaštite od požara pri spaljivanju otpadnih materija na poljoprivrednim i drugim površinama” i “Zakon o zaštiti od požara” – ističe u svom priopćenju načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić.
Robert Rigo

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit