Za četvrto dijete 15, a za peto 20.000 kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Feričancima je večeras održana sjednica Općinskog vijeća. Osim niza tehničkih odluka, usklađivanja s izmjenama Zakona, koje su prihvaćene jednoglasno, vijećnici su prihvatili i dvije odluke posebno bitne za mještane općine Feričanci. Na prijedlog vijećnika Stipe Stipića (HDZ), povećane su naknade za svako novorođeno dijete na području općine. Za prvo dijete jednokratna naknada je sada 5.000 kuna, za drugo 7.500, za treće 10.000 kuna te za svako slijedeće dijete po 5.000 kuna više. Načelnik Marko Knežević prokomentirao je kako je ova odluka predložena s ciljem poticanja obitelji na više djece ali i na ostanak u općini Feričanci. Druga točka posebno naglašena bila je prijava na natječaj za izgradnju višenamjenske sportske dvorane koja je planirana u sklopu Sportsko – rekreacijskog centra. Vrijednost je oko milijun eura, trebala bi imati 200 sjedećih mjesta i što je najvažnije trebala bi biti financirana u 100-postotnom iznosu sredstvima EU fondova. Rok za prijavu na natječaj je 30. rujna, a rezultati će biti poznati do kraja godine.
tekst i foto: Robert Rigo

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit