“Erasmus+” projekt značajan za škole, ali i širu zajednicu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Od ponedjeljka pa zaključno s današnjim danom, u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama, održane su aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekta “Sound  (STEM) All Around”. Sudjelovali su profesori članovi projektnog tima naše srednje škole te gosti škola-partnera – profesori iz Španjolske, Turske i Grčke. Trodnevni program događanja obuhvatio je predavanja, radionice, razmjenu iskustava te turističko razgledavanje Našica i Slavonije.

Završno predavanje i predstavljanje projekta široj javnosti organizirano je danas u gradskoj vijećnici. Program je započeo nastupom tamburaškog orkestra Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” pod ravnanjem dirigenta Deana Koprija. Sve nazočne pozdravila je profesorica Nikolina Pavlović koja je, zajedno s profesorom Goranom Hajnalom, voditeljica projektnog tima. Istaknula je kako je su projekt i iskustva iz ova tri dana značajna za školu domaćina i sve gostujuće škole, ali i širu zajednicu. Predstavila je “Erasmus+” program kao europski program kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Ujedno ovaj program predstavlja i razmjenu iskustava na europskoj razini. U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga djeluje tim za strukovno obrazovanje te tim za opće obrazovanje. U projektu sudjeluje 13 profesora, a u novoj školskoj godini provodit će se 5 projekata s područja općeg obrazovanja. Prezentirala je dosadašnja uspješna i zanimljiva iskustva i zahvalila svima koji su sudjelovali.

Završnom predavanju nazočile su i ravnateljice OŠ Dore Pejačević Našice – Jasminka Falamić i OŠ “Ivan Brnjik” Jelisavac – Ljerka Ćorković te ravnateljica Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Marina Kopri. Na kraju je ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavog Željko Filjak zahvalio svima na sudjelovanju, gostima je poželio da u svoje škole ponesu lijepe uspomene i korisna iskustva te im uručio prigodne darove.

 

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit