Vijenci, svijeće i molitva povodom 29. obljetnice ustroja 132. brigade

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Polaganjem vijenaca i svetom misom večeras je obilježena 29. obljetnica ustroja 132. brigade HV Našice-Orahovica. Na spomen-obilježje “Uskrsla Hrvatska” vijence su položila izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Županije predvođeno izaslanikom župana – potpredsjednikom Županijske skupštine Ivicom Čemeom i županijskim vijećnikom Vanjom Prošićem te izaslanstvo Grada Našica predvođeno saborskim zastupnikom i dogradonačelnikom Hrvojem Šimićem, gradonačelnikom Josipom Miletićem i predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Kašubom. Svijeće su zapalili načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić te predstavnici braniteljskih udruga.

Gradonačenik Josip Miletić čestitao je 29. obljetnicu ustroja svim pripadnicima brigade i svim sugrađanima te pozvao na odavanje počasti poginulim pripadnicima 132. brigade, svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i prvom hrvatskom predsjendiku dr. Franji Tuđmanu.

-Prije 29 godina, 19. listopada osnovana je 132. brigada Hrvatske vojske koja je odmah krenula na brojna bojišta od Ivanovca, Vukovara, Nuštra, Voćina…Svi pripadnici brigade dali su veliki doprinos za slobodnu nam domovinu i na tome im i danas zahvaljujemo – rekao je gradonačelnik. Istaknuo je kako je ovogodišnje obilježavanje prilagođeno epidemiološkim uvjetima pa program stoga obilježavaju polaganje vijenaca i sveta misa.

Molitvu ispred “Uskrsle Hrvatske” izmolio je fra Marijan Vidović. U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misa za sve poginule i umrle pripadnike brigade.

tekst i foto: N.Pavlus

 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit