Vijenci i svijeće za poginule hrvatske branitelje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja jučer je polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja “Uskrsla Hrvatska”, paljenjem svijeća i molitvom, odana počast poginulim hrvatskim braniteljima. Vijence su položili i zapalili svijeće: izaslanstvo Grada Našica predvođeno predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Kašubom, zamjenikom gradonačelnika Krešimirom Žagarom i predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Našice Josipom Matekom, zatim izaslanstvo Županije predvođeno potpredsjednikom Županijske skupštine Ivicom Čemeom i županijskim vijećnikom Vanjom Prošićem, izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije te našički maratonci koji su jučer istrčali 22 kilometra kako bi obilježili 24. obljetnicu “Oluje”. Čestitajući državni praznik svim okupljenjima, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba istaknuo je kako se s dužnim poštovanjem moramo sjetiti i zahvaliti svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su dali najviše što su imali – vlastiti život. Dali su život – poručio je – da bismo mi danas živjeli u slobodnoj, jedinstvenoj, nezavisnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj. – Želim poslati jasnu poruku djeci i mladima da nikoga ne smijemo mrziti, ali da nikada ne smijemo zaboraviti. – rekao je predsjednik Gradskog vijeća i zahvalio svima koji su došli odati počast.  Molitvu za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje izmolio je fra Marijan Vidović. U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misa za poginule branitelje. Jučerašnji program obilježavanja Dana pobjede završio je pretpremijerom filma “General” u Domu kulture.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit