Veteranski centar u Osijeku – pomoć braniteljima na jednom mjestu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U posjetu Osječko-baranjskoj županiji jučer je bio otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a Mark Fleming. Između ostaloga, posjetio je Regionalni centar veterana za savjetovanje o mentalnom zdravlju i psihosocijalnu podršku. Naime, Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u RH provodi projekt naziva  Regionalni centar veterana za savjetovanje o mentalnom zdravlju i psihosocijalnu podršku, s ciljem integriranja Centra za psihosocijalnu pomoć Osječko-baranjske županije i Područnog odjela Ministarstva u Osijeku sa svrhom pružanja savjetodavne, pravne i psihosocijalne pomoći za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Snaga hrvatsko-američkih odnosa ne temelji se samo na zajedničkim interesima, već i na zajedničkim vrijednostima, a jedna od njih je briga i obveza prema veteranima rata. Sjedinjene Američke Države su ponosne što su dio ovog projekta koji će pružiti potrebnu podršku u nekoliko zdravstvenih područja, a veselimo se i dugoročnoj suradnji s hrvatskim institucijama – istaknuo je Fleming.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved zahvalio se Veleposlanstvu SAD-a na potpori i partnerstvu koje će rezultirati opremanjem visokokvalitetnog Centra:

– 2018. godine potpisali smo sporazum o suradnji Hrvatske i SAD-a u procesu pronalaska nestalih osoba, a na tragu te suradnje radi se i na realizaciji ovog projekta u Osijeku. Potpora Sjedinjenih Ame ričkih Država za uređenje Centra iznosi 2,1 milijun kuna, a sredstva će se usmjeriti na sanaciju krovišta i uređenje prostorija u kojima će djelovati udruge proistekle iz Domovinskog rata te administrativne službe koje pružaju pomoć i podršku braniteljima. To je model koji će omogućiti stalni kontakt sa stradalnicima Domovinskog rata – zaključio je ministar Medved.

Na Osječko-baranjsku županiju otpada otprilike oko 10 % svih branitelja te je posebna pažnja usmjerena upravo na njih. Preseljenjem Odjela za branitelje OBŽ u dio Veteranskog centra , gdje se nalazi i Područni odjel Osijek, Ministarstva hrv. branitelja omogućava se hrvatskim braniteljima i stradalnicima rješavanje svojih problema na jednom mjestu.

Izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit