Velik uspjeh zaposlenika našičke bolnice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Liječnici Opće županijske bolnice Našice dr. Hrvoje Jakić, dr. Hrvoje Šimić i psihologinja prof. Darija Salopek Žiha za vrijeme rada Covid bolnice u Našicama proveli su određena istraživanja i analizu dobivenih podataka na temu predisponirajućih faktora kardiovaskularnih bolesti i njihovog utjecaja na prognozu i ishod liječenja oboljelih od Covida. Rad je prošle godine prihvaćen i objavljen u svjetski priznatom znanstvenom časopisu kao jedan od rijetkih ne samo iz Hrvatske nego i Europe. Njegovi autori pozvani su na konferenciju organizacije Javnog zdravstva, zdravstvene edukacije i zdravstvenih usluga, koja će u ožujku 2023. biti održana u Dubaiju, kako bi prezentirali rezultate i iskustva objavljena u radu. Poziv je stigao od predsjednika organizacijskog odbora prof. Tetsuji Yamade, koji inače radi na državnom sveučilištu u New Jerseyu, USA. Konferencija okuplja stručnjake iz cijelog svijeta i bavi se javnim zdravstvom, zdravstvenom edukacijom te zdravstvenim uslugama. Znanstveni rad našičkih liječnika i profesorice Salopek Žiha bit će prezentiran u radnom dijelu konferencije koji će biti održan pod nazivom “Pandemija koronavirusom, prije i poslije”. Službeni naziv rada je “One Year of Covid-19 Hospital in Našice-Croatia at Prevalence of Cardiovascular Comorbidities and Predictors of Health Out”. Delegacija našičke bolnice kroz ovaj vrijedan znanstveni rad, do kojega su došli vrijednim radom, zalaganjem i iskustvima, predstavit će Opću županijsku bolnicu Našice i sve njene djelatnike koji su od početka pandemije do danas sudjelovali u liječenju Covid pacijenata, a uz našičku bolnicu predstavljat će i Osječko baranjsku županiju i Republiku Hrvatsku.

Tomislava Justić
Foto:ilustracija/OŽB Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit