Već 12 godina aktivni u radu

 

U subotu je u Društvenom domu u Zoljanu održana 12. redovna izvještajna godišnja skupština Udruge Zagoraca Kaj Našice koju je vodilo radno predsjedništvo pod predsjedanjem Jasmine Valenčak. Uz članove, skupštini su nazočili i potpredsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Goran Đanić i načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović. Obojica su čestitali vodstvu na svim aktivnostima naglasivši da će u Županiji i Općini imati partnere spremne za međusobnu suradnju i pomoć.

Izvještaj o aktivnostima u protekloj godini, kao i program rada za 2018., podnijela je predsjednica Snježana Fridl, koja je posebno istaknula uspješnost organiziranja tradicionalnih etno gastronomskih manifestacija Zagorski uskrsni običaji i Kolači moje babice za Dan grada. Predsjednica Snježana Fridl  navela je i uspješnu organizaciju i Martinjske zabave, sudjelovanje u akciji Humanitarne udruge Dar dobrote za Davida Mucafira, festivalu Dani slavonske šume te hodočašća u Mariju Bistricu i izleta na Jankovac i zaštićeni Park prirode Papuk. Pohvalila je suradnju s zavičajnim klubovima u Vrbnu, Grubišnom Polju, Koprivnici, Osijeku, Josipovcu i Jarmini.

U planu Udruge Kaj za ovu godinu, uz organizaciju već spomenutih gastronomskih manifestacija, planiran je i izlet u Slavonski Brod u sklopu projekta Upoznajmo kulturno-povijesno blago Slavonije a u sklopu projekta Lijepo naše Zagorje, posjet Bednji. Rad u ovoj godini bit će usmjeren i na uređenje prostorija te sudjelovanje na manifestacijama zavičajnih klubova. Na skupštini su podijeljene i nove iskaznice članovima koje su donacija Danijela Fridla, člana Udruge koji ih je dizajnirao i izradio.

 

 

Izvor: Udruga Zagoraca “Kaj” Našice

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest