Ustupili podatke bankovnih kartica i ostali bez novca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 7 kaznenih djela od kojih izdvajamo tri kaznena djela računalna prijevara.

USTUPILI PODATKE BANKOVNIH KARTICA I OSTALI BEZ NOVCA
Tijekom mjeseca srpnja, rujna i jučer, 33-godišnjak, 35-godišnjak i 28-godišnjakinja su putem Internet oglasnika oglasili prodaju hladnjaka, dječjeg električnog automobila i ženskih čizama te putem mobilne aplikacije stupili u kontakt s nepoznatom osobom i dogovorili prodaju.  U svrhu naplate dogovorenih prodaja, 33- i 35-godišnjak te 28-godišnjakinja su nepoznatoj osobi ustupili podatke bankovnih kartica, nakon čega su im s bankovnih računa u više transakcija „skinuti“ ukupni novčani iznos oko 12 tisuća kuna.

PRONAŠLI KRADLJIVCA NOVČANIKA
U srijedu, 3. studenog, u Đakovu, nepoznati počinitelj je u ugostiteljskom objektu ukrao novčanik s novcem vlasništvo 48-godišnjakinje. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je kazneno djelo počinio 53-godišnjak.

UKRAO BICIKL
Sredinom mjeseca lipnja ove godine, u Osijeku, maloljetnik je ukrao bicikl iz dvorišta osnovne škole, vlasništvo 43-godišnjaka. Vlasniku je počinjena materijalna šteta od oko 3.000 kuna.

POLICIJA PRONAŠLA PROVALNIKE
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnik i 19-godišnjak počinili tri kaznena djela teške krađe.
Krajem lipnja ove godine, u Belišću, maloljetnik je provalio u kuću i šupu vlasništvo 66-godišnjaka i 44-godišnjaka i ukrao televizor, motornu pilu i 5 štapova za ribolov. Vlasnicima je počinje materijalna šteta oko 2.500 kuna. U noći s 31. listopada na 1. studeni, u Belišću, 19-godišnjak i maloljetnik provalili su u metalni ormarić kioska vlasništvo pravne osobe iz Zagreba i ukrali oko 150 komada limenki raznih vrsta piva, više komada čokolada, keksa i više bočica konjaka i pelinkovca. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 1.500 kuna.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 8 prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, dvije prometne nesreće na području Belišća i po jedna na području Našica, Belog Manastira i Đakova.

Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana 2 vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23 sata, u Dardi, kada je u nadzoru prometu zaustavljen 61-godišnji biciklsit iz Švajcarnice. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,33 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U 23 sata, u Osijeku, u nadzoru prometan zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnjak iz Osijeka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozač je unazad 2 godine, 2 puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima pod zabranom te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja sudske odluke o prekršaju. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, ilustracija PU

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit