Održana 4. sjednica Skupštine Osječko – baranjske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku održana 4. sjednica Skupštine Osječko – baranjske županije. Tijekom aktualnog sata za vrijeme kojega vijećnici postavljaju pitanja županu, nezavisna vijećnica Vesna Vučemilović postavila je dva pitanja. Prvo se odnosilo na problematiku mladih u vrijeme pandemije i specifičnog načina života koji poprilično utječe na njihovu psihu i nerijetko se javljaju i vrlo veliki problemi, pa bi bilo dobro da u svim školama na raspolaganju budu školski psiholozi koji bi radili na prevenciji takvih slučajeva. Vijećnica Vučemilović postavila je i pitanje vezano uz kvalitetu zraka na području naše županije, ponudivši inicijativu prema kojoj bi u nadležnosti Županije, građani u svakom trenutku imali uvid u kvalitetu zraka, po uzoru na model koji primjenjuje Primorsko – goranska županija. Župan Anušić prihvatio je obje inicijative, a vijećnici Vučemilović bit će dostavljeni pisani odgovori nakon što županijske službe konkretnije proanaliziraju obje tematike.
Vijećnici su na današnjoj sjednici među ostalim prihvatili Izvješće o stanju i problematici građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Osječko-baranjske županije kao i prijedlog izmjene Plana građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini. Jednoglasno je prihvaćeno i Izvješće o stanju u školstvu i poslovanju školskih ustanova čiji je osnivač Osječko-baranjska županija u 2020. godini.
Župan Ivan Anušić osvrnuo se danas i na skori završetak kalendarske godine ali i na početak novog mandata, pri čemu je istaknuo neke od najvažnijih projekata i investicija koje su započete ili su pred dovršetkom.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit