Uspješna provedba projekta Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Osječko-baranjske županije trenutno su u provedbi dva projekta izgradnje i uspostave Regionalnih centara kompetentnosti, u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek te Elektrotehničkoj i prometnoj školi u Osijeku koju je danas obišao župan Ivan Anušić. Projekt RCK ELPROS financiran je iz dva europska fonda kojima je osigurano ukupno 73.044.858,34 kuna bespovratnih sredstava, namijenjenih opremanju radionica i laboratorija, nabavi opreme za rad učenika s teškoćama, ali i unapređenju programa redovitog strukovnog obrazovanja.

– Dovršavamo veliki projekt vrijedan gotovo 74 milijuna kuna s ciljem uspostave moderne infrastrukture za rad i učenje u strukovnom obrazovanju, ne samo polaznicima s područja naše županije, već i ostalima koji gravitiraju ovdje iz drugih dijelova Hrvatske i šire. Želja nam je da učenici, zahvaljujući vještinama i znanju koje će steći u moderno opremljenim prostorima i uz vodstvo stručnog kadra, iz ove škole izađu spremni za tržište rada – kazao je župan Anušić.

Završetak izvođenja infrastrukturnih radova provedenih u sklopu Projekta RCK ELPROS Infrastruktura, veseli jednako učenike, ali i profesore, ističe ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić jer će konačno dobiti suvremeno opremljene prostore.

– Pred nama je još niz aktivnosti kojima ćemo osigurati potpunu funkcionalnost našeg Regionalnog centra kompetentnosti, poput programa jačanja kompetentnosti nastavnika i pripreme programa obrazovanja odraslih usmjerenih k potrebama tržišta rada, odnosno poslodavcima. Upravo su poslodavci dali smjernice oko onoga što im treba, a mi smo uvažavajući njihove prijedloge nastojali stvarati programe za dodatno osnaživanje znanja naših učenika – rekao je Kovačić.

Radovi na izgradnji dodatnih prostora trebali bi završiti za desetak dana nakon čega slijedi tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole, objašnjava glavni nadzorni inženjer Ivan Marijanović iz tvrtke M-ING d.o.o. Osijek.

– Iako je, kao i na svakom projektu, bilo određenih poteškoća, sve smo ih uspješno riješili te ćemo radove privesti kraju u zadanom roku – naglasio je Marijanović.

Dodajmo da se projektom RCK ELPROS Obrazovanje, koji je u provedbi do prosinca 2023. godine, radi na unapređenju programa redovitog strukovnog obrazovanja, unapređenju formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih, prilagodbi strukovnih kurikuluma osobama s teškoćama i invaliditetom, jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika te promociji strukovnih zanimanja i rada RCK ELPROS-a.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit