“Uskrsni stol u Podgoraču”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

HKD “Podgoračani” u subotu je, u Domu DVD-a, organizirao tradicionalnu manifestaciju “Uskrsni stol u Podgoraču”. U programu su sudjelovala kulturno-umjetnička društva: “Manuel” Feričanci, “Sloga “Đakovačka Satnica, “Nikola Šubić Zrinski” Petrijevci, HKUD “Darda” i domaćini – HKD Podgoračani. Osma manifestacija “Uskrsni stol u Podgoraču” održana je pod pokroviteljstvom Općine Podgorač i načelnika Gorana Đanića koji je pozdravljajući sve nazočne istaknuo kako je podgorački uskrsni stol već predstavljen u Bruxellesu, a vjeruje je da će u budućem razdoblju biti predstavljen i u drugim eruopskim gradovima pa i na drugim kontinentima. Poželio je manifestaciji još dugu tradiciju te zahvalio svim sudionicima na odazivu. Na ovoj tradicionalnoj bogatoj ponudi i aranžiranosti uskrsnih stolova svih KUD-ova zahvalila je i predsjednica HKD-a “Podgoračani” – Zdenka Vukomanović. Svaki je KUD stol aranžirao u skladu s tradicijom društva i mjesta iz kojeg društvo dolazi, a bogatu gastronomsku ponudu članovi su predstavljali u svojim nošnjama. Stručni ocjenjivački sud dodijelio je i nagrade. Za najbolje aranžiran uskrsni stol nagradu je dobio HKUD “Darda”, za najbolju korpu s hranom za blagoslov jela nagradu je osvojio KUD “Manuel” Feričanci, a za najbolje obojane pisanice KUD “Nikola Šubić Zrinski” Petrijevci.

tekst Ninoslava Pavlus

fotografije Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit