Ušao kroz prozor u kuću 72-ogodišnjakinje, poprskao joj lice, napao i okrao

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 3 kaznena djela od kojih  policija izdvaja kazneno djelo razbojničke krađe i kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Jučer oko 3,10 sati u Viljevu, nepoznati počinitelj ušao je kroz prozor u obiteljsku kuću 72-godišnjakinje kojoj je otuđio mobitel i novac. Nakon što se vlasnica probudila počinitelj joj je neutvrđenim sredstvom poprskao lice, tjelesno napao i pobjegao. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. U noći, s 11. na 12. srpnja, na parkiralištu u Koški nepoznati je počinitelj ušao u otključan osobni automobil s ključevima u kontakt bravi te ga odvezao. U jutarnjim satima policijski službenici pronašli su vozilo te ga vratili vlasniku. Tragamo se za nepoznatim počiniteljem. Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje:
Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

Nadalje, jučer oko 4,15 sati u Petrijevcima, došlo je do zapaljenja starog namještaja u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće vlasništvo 66-godišnakinje. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrijevci. Nastala materijalna šteta cijeni se na oko 1.000 kuna. Jučer od 4,30 do 5,20 sati u Suzi, djelovanjem otvorenog plamena došlo je do požara na pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće. Izgorio je krov i pokućstvo, a požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Suza. Vlasniku 42-godišnjaku nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Danas oko 00,40 sati u Osijeku, došlo je do požara na šupi u dvorištu obiteljske kuće vlasništvo 47-godišnjaka iz Osijeka. Brzom intervencijom vatrogasaca Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka požar je ugašen. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba. U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća na području Osijeka koja je za posljedicu imala materijalnu štetu. U vremenu od 10. do 12. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 37 vozača (33 vozača osobnih automobila, 2 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač motocikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Osim alkohola evidentirana su još 302 prekršaja od čega 129 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 44 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 22 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 9 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 95 ostalih prekršaja.
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 11. srpnja, u 00,05 sati, u Osijeku u Ulici Sv. L. B. Mandića, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 51-godišnjaku iz Osijeka utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,81 grama po kilogramu. U subotu, 11. srpnja, u 10,25 sati, u Vladislavcima dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač, 31-godišnjak  iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Obavljenim alotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu te je uhićen. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova. U subotu, 11. srpnja, u 19,50 sati u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 26-godišnjak iz Novog Čeminca. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Upravljao je uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,96 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

izvor: PU osječko-baranjska

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit