Uručene “Zelene povelje Osječko-baranjske županije”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

“Zelenu povelju Osječko-baranjske županije”, javno priznanje za doprinos očuvanju okoliša te osiguravanju i poboljšavanju kakvoće življenja za dobrobit sadašnjih i budućih naraštaja na području Osječko-baranjske županije, danas (26. travnja 2021. godine) župan Ivan Anušić svečano je uručio ovogodišnjim dobitnicima, i to:

Udruzi studenata biologije ZOA za izuzetnu djelatnost u stručnom i istraživačkom radu te poticanju i obrazovanju mladeži u oblikovanju i razvijanju svijesti o potrebi zaštite okoliša,
doc. dr. sc. Ani Đanić Čeko za značajnu znanstveno-istraživačku i stručnu djelatnost i primjenu stručnih znanja, znanstvenom pristupu u upravljanju zaštićenim prirodnim vrijednostima, posebice područjima NATURA 2000 te
Udruzi PLANTaža Osijek za značajnu djelatnost u razvijanju ekološke svijesti među građanima i uspješnu primjenu suvremenih dostignuća u zaštiti okoliša.
Uz poštivanje epidemioloških mjera uručivanje je održano u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku, a priznanje su primili predsjednica Udruge studenata biologije ZOA Bruna Žižanović, doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko te predsjednica Udruge PLANTaža Darija Walter.

– Osječko-baranjska županija već niz godina dodjeljuje Zelenu povelju, istina prošle i ove godine pod specifičnim epidemiološkim okolnostima. Posebno mi je drago što su ovogodišnje dobitnice mlade žene koje kreću u svoje poslovne, znanstvene i privatne karijere, a kroz svoje djelovanje itekako su svjesne problema zagađenja i zaštite okoliša, problema koji se često shvaćalo „zdravo za gotovo“, a to nije tako nego okoliš moramo čuvati. Okoliš u Osječko-baranjskoj županiji je sačuvan u ovom trenutku. Na vrijeme smo počeli razmišljati, pa smo osviješteni da ga moramo čuvati i ne smijemo uništavati, i tako se ponaša najveći broj ljudi. Upravo zato dodjela Zelene povelje osobama koje znaju više o okolišu, i to pokazuju svojim primjerom, dokazuje i pokazuje što znači okoliš onima koji toga još nisu svjesni i koji su spremni danas baciti smeće u kanal, a time praktično čine štetu svojoj djeci te će ipak promisliti prije nego to naprave. Danas imamo sustave zbrinjavanja otpada, reciklažna dvorišta i stotine načina kako na zdrav način sortirati i odložiti otpad, otpad kojega danas ima više nego ikada – rekao je župan Ivan Anušić.

Potom je uputio još jedan apel svim građanima za zaštitu okoliša. – Ove mlade osobe su primjer kako pratiti i promatrati zaštitu okoliša, a Osječko-baranjska županija će i iduće godine nagraditi najkvalitetnije aktivnosti i osobe u zaštiti okoliša. Na taj način, između ostalog, prezentirat ćemo kako možemo štititi ono vrijedno i što nam je priroda dala, a što možemo lako uništiti ako se ne budemo odgovorno ponašali – zaključio je župan Anušić.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit