Upisi srednjoškolaca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

U Srednju školu Isidora Kršnjavoga Našice trenutno se za upis u prve razrede prijavio 251 učenik. Unatoč demografskom padu, školu je odabralo 12 učenika više nego prošle godine, a mogućnost odabira programa traje do utorka, 10. srpnja, do 12 sati. Nakon toga zaključava se mogućnost odabira i omogućava se školama da promijene strukturu upisa za ona zanimanja u kojima nije bilo dovoljno prijavljenih učenika. Ministarstvo znanosti i obrazovanja donosi konačnu odluku o Strukturi upisa i objavljuje se konačna ljestvica poretka u skladu s izmijenjenom strukturom. Ravnatelj škole Željko Filjak rekao je kako bi neodgovorno bilo reći da se neko zanimanje ukida ili nestaje ako procedura postupka nije završena i naravno da su to izuzeci, a ne masovna pojava.

Ljestvica konačnog poretka objavljuje se u petak, 13. srpnja, kada i počinje upis u srednju školu i traje do utorka, 17. srpnja 2018. Učenici se rangiraju prema broju ostvarenih bodova i postavljenim prioritetima koje su sami odabrali. Ako je iz Strukture izbrisano zanimanje koje je učenik odabrao, rangira ga se po sljedećem prioritetu i ostvarenim bodovima. Postupak se obavlja unutar sustava pod jednakim uvjetima za sve učenike. U slučaju da učenik niti u jednom od izabranih prioriteta i ostvarenom broju bodova nije ostvario pravo na upis (što je iznimno mala mogućnost), tek onda se upisuje u jesenskom roku.

Za zanimanja u kojima nema dovoljno učenika (iz Odluke o upisu):

(8) Škole koje izvode prilagođene i posebne programe za učenike s teškoćama u razvoju mogu odstupiti od Strukture, uz odobrenje ministrice u NISpuSŠ-u, i ustrojiti razredni odjel i s manjim brojem učenika.

Ravnatelj Filjak rekao je i kako vjeruje da će se sadašnji osmaši, budući srednjoškolci, prepoznati u širokom izboru zanimanja koja im škola nudi, osobito u onima u kojima još ima slobodnih mjesta te da im želi dobrodošlicu, zadovoljstvo i uspjeh.

 

Tekst: Katarina Bosak
Foto: Arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit