Ukraden bicikl, pronađen topnički projektil, a na cestama ponovo alkoholizirani vozači

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su četiri kaznena djela od kojih izdvajamo kazneno djelo krađa

UKRAO BICIKL
U subotu, 24. srpnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz haustora ukrao bicikl. Vlasniku, 27-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta više od 1000 kuna.

Kako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla iz PU osječko baranjske savjetuju:  zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite, fotografirajte bicikl i sačuvajte račun, napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati, nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično, vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto, koristite kombinaciju zaštite jer je tako za krađu potrebno više vremena, ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju, koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom, ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote, postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

GRAĐANIN PRONAŠAO TOPNIČKI PROJEKTIL
Jučer, 25. srpnja, u 18,17 sati, u Tenji, 51-godišnji hrvatski državljanin je prilikom rušenja stare kuće pronašao dio topničkog projektila kalibra 100 milimetara.  Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izišao je na mjesto pronalaska te je  na siguran način izuzeo projektil.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Iz PU osječko baranjske pozivaju građane  koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili dođite osobno u najbližu policijsku postaju. Stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu opasna će sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

DRAGOVOLJNA PREDAJA MINSKO-EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA I ORUŽJA
U vremenu od 19. do 25. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirano je 6 dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Đakova, Osijeka, Našica i Donjeg Miholjca dragovoljno predali 1 pušku, 1 pištolj, 2 ručne bombe i 1 305 komada raznog streljiva.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su 2 prometne nesreće i to na području Osijeka i Našica.
U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a druga je za posljedicu imala materijalnu štetu.
U vremenu od 23. do 25. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je evidentirano 28 vozača (25 vozača osobnih automobila i 3 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Najveća koncentracija alkohola evidentirana je jučer, 25. srpnja, u 03,45 sati, u Đakovu, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin iz Levanjske Varoši. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,85 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna, zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit