Uhićeni dileri droge

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave osječko-baranjske su, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku te policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službom kriminaliteta droga MUP-a Republike Hrvatske, te policijskim upravama: šibensko-kninskom, istarskom, zagrebačkom, međimurskom, varaždinskom, koprivničko-križevačkom, bjelovarsko-bilogorskom, virovitičko-podravskom i dubrovačko-neretvanskom, 14. i 15. svibnja realizirali višemjesečno kriminalističko istraživanje kodnog imena „TOTAL“. Istraživanjem je obuhvaćena ukupno dvadeset jedna osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, opisano u članku 190. stavak 2. i 4. Kaznenog Zakona Republike Hrvatske.
Policijski službenici obavili su više pretraga doma i drugih prostora, poslovnih prostora i osobnih automobila. U pretragama su pronašli i uz potvrdu oduzeli više kilograma sintetske droge, nekoliko kilograma droge hašiš, veću količinu novca za koji se sumnja da potječe od počinjenja kaznenog djela, zatim sastavljeni i pripremljeni laboratorij za proizvodnju marihuane, nekoliko kilograma rezanog duhana, neprijavljeni plinski pištolj, mobitele i računala i ostalo. Počinitelji su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku.
Među ostalim, policija sumnja da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio sedam kaznenih djela teška krađa. U noći s 14. na 15. svibnja 40-godišnjak je pokušao provaliti u prostorije ugostiteljskog objekta u Divaltovoj ulici u Osijeku. Tijekom travnja i svibnja provalio je u nekoliko prodavaonica i ugostiteljskih objekata u Osijeku i ukrao više boca raznog alkoholnog pića, informatičku opremu i novac. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.
Na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Pet se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Belišća i Našica. Jučer su, na području PU osječko – baranjske, policijski službenici u prometu zaustavili dvojicu vozača osobnih automobila koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 23,35 sati kada su u Vinkovačkoj ulici u Osijeku zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 0,97 grama po kilogramu.

Izvor: PUOBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit