Učenici istraživali sudbinu Židova iz Našica, stradalih u logoru Jasenovac i Stara Gradiška.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, u sklopu projekta “Šafran”, učenici osmih razreda OŠ Dore Pejačević, posadili su šafrane u školskom vrtu. Ovih dana sudjelovali su u radionicama koje su održane u suradnji nastavnica hrvatskog jezika Dubravke Kruljac i Danijele Horvat te nastavnice povijesti Božene Martinović Benić.

Uz povijesni kontekst događaja, učenici su se upoznali s pisanim izvorima o tome događaju, kao i djelom Dnevnik Anne Frank, djevojčice koja je stradala u zloglasnom logoru Auschwitz. Kako bi se tema približila učenicima na drugoj radionici učenici su istraživali sudbinu Židova iz Našica, stradalih u logoru Jasenovac i Stara Gradiška.

– Cilj edukacije i samog projekta je osvijestiti kod djece da različitosti u društvu treba prihvatiti i poštivati jer svi smo jednako vrijedni i posebni. Neke epizode povijesti su itekako potresne i najbolje što možemo jest upravo edukacijama spriječiti ponavljanje takvih događaja. Ova aktivnost se pokazala itekako prihvaćena kod djece te se namjerava nastaviti i u budućnosti – ističu u OŠ Dore Pejačević.

izvor: OŠ Dore Pejačević

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit