Učenici 1.a i 2.b OG SŠ Isidora Kršnjavoga sudjeluju u međunarodnom projektu o rizičnim ponašanjima u prometu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Učenici našičke srednje škole kroz međunarodni projekt podižu svijest o prevenciji nepoželjnih oblika ponašanja u prometu

Učenici 1.a i 2.b razreda opće gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice uz voditeljicu projekta prof. Mirelu Rukavina-Sabo sudjeluju na međunarodnom natjecanju s ciljem osvješćivanja odgovornih i rizičnih ponašanja pješaka u prometu kao i upoznavanja sudionika u prevenciji nepoželjnih oblika ponašanja u prometu. Do sada su, s ciljem smanjenja broja stradalih pješaka na cestama, u projektu sudjelovale 32 države. Naziv projekta je “Your Ideas Your Initiatives 2020: Road Safety Actions for a Better Evironment”. Projekt je pokrenuo Renault i odabrao je školu Isidora Kršnjavoga da predstavlja Hrvatsku.
Kako se projekt odvijao tijekom nastave na daljinu, učenici su u cilju realizacije projekta koristili i niz digitalnih alata pomoću kojih su izrađivali video materijale, prezentacije o poželjnim i nepoželjnim ponašanjima pješaka, web postere sa snažnim sloganima, digitalne stripove, umne mape, osmišljavali kvizove, upitnike, ankete, kreativno pristupali idejnim rješenjima stvarajući plakate te crtajući stripove i crteže.

“Hrvatska je treća zemlja EU po broju žrtava u prometu, odmah iza Rumunjske i Estonije”, rekla je voditeljica projekta našičke srednje škole Mirela Rukavina-Sabo

Tijekom realizacije projekta u rad se aktivno uključio Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske. Glavni policijski inspektor Darko Ćorković, održao je niz predavanja putem Zooma u kojima je govorio o Sigurnosti u cestovnom prometu, prometnoj kulturi te pješacima u prometu.  Uz predavanja, u projektu je učenicima pomogao i Danko Trošić, dugogodišnji predavač u autoškoli, ustupanjem materijala vezanih uz promet koje su učenici koristili u radu. Učenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice su i na ovaj način proširili svoje spoznaje o odgovornom ponašanju pješaka. Najbolje tri škole u ovom međunarodnom projektu mogu osvojiti laptop-e za školu, a osim kreativnosti u provođenju projekta vrednuje se i utjecaj projektnih aktivnosti na lokalnu zajednicu.

U novu školsku godinu po novim nogostupima!

Zahvaljujući svim učenicima na uspješnoj realizaciji projekta, voditeljica Mirela Rukavina-Sabo kazala je kako sve raduje činjenica da će se u novoj školskoj godini vratiti u školu kretanjem po novim nogostupima nakon rekonstrukcije Školske, Cesarčeve i Radićeve ulice.

 

Izvor: SŠ Isidora Kršnjavoga/Mirela Rukavina-Sabo
Ilustracija: Marica Galinec, 1.a OG

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit