U SCK Našice večeras otvorena izložba Josipa Brandisa – “ODRAZ”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Slovački centar za kulturu Našice večeras je u svom prostoru po prvi puta organizirao i otvorio izložbu slika Josipa Brandisa – “ODRAZ”. Kako je na otvorenju istaknula ravnateljica SCK Sandra Kralj-Vukšić, izložba je prvo gostovanje u ovom Izložbenom salonu, što će se odraziti na povijest izložbene djelatnosti Slovačkog centra za kulturu Našice. Ova je izložba postavljena u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice i Maticom slovačkom Josipovac.

Brojne okupljene pozdravili su i ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, predsjednica Matice slovačke Josipovac Rozalija Kukučka, recenzent Igor Loinjak te autor Josip Brandis.

Josip Brandis kroz samostalne i skupne izložbe te festivale aktivno djeluje na domaćoj likovnoj sceni. Član je HDLU-a Osijek i član likovne skupine “Kontrast” koja djeluje u sklopu Matice slovačke Josipovac Punitovački. Dvije samostalne izložbe imao je u Osijeku, a sada se predstavlja u našem gradu. Kao mentor dobitnik je nekoliko priznanja za dječje likovno stvaralaštvo jer predaje u školama u Josipovcu i Feričancima.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena radnim danom od 8 do 15 sati, a sugrađani i svi zainteresirani mogu je pogledati do kraja godine. Realizirana je sredstvima Savjeta za nacionalne manjine RH, Ureda za iseljene Slovake i Saveza Slovaka u RH.

tekst: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit