U RH 11 novooboljelih, ukupno dosad 2207

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nacionalni stožer civilne zaštite održao je redovitu tiskovnu konferenciju. Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da imamo 11 novooboljelih, što je ukupno dosad 2.207 slučajeva. Testiranih je ukupno 47.480, u posljednja 24 sata 1.409. – “Kao što znate, u KBC-u Split dogodio se propust. Zamijenjeni su identiteti dviju bolesnica, od kojih je jedna i preminula. Ravnatelj me obavijestio o istom. Posjetio je ožalošćenu obitelj i izrazio joj sućut. Ovo što se dogodilo u Splitu velik je i bolna propust, izražavam žaljenje i duboku sućut. za ovavak propust se mora utvrditi odgovornost. Pokrenut je unutarnji nadzor i pokrenuo zahtjev za razrješenjem. Inspekcija Ministarstva zdravstva danas će započeti proceduru. Očekuje se nalaz inspekcije, a o utvrđenom ćete biti obaviješteni” – rekao je ministar. Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak istaknuo je kako je 2.5., letom iz Frankfurta u Zagreb stiglo 74 osoba. Među njima je bilo više radnika Đure Đakovića koji su se vraćali iz Švedske. – Sada imamo ukupno 9 radnika koji su oboljeli koji su uglavnom iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Imamo i tri putnika, iz Siska, Zadra, i Istre koji su pozitivni. Neki putnici su već kontaktirani i testirani, do nekih se još nije uspjelo doći. – otkrio je Capak. Načelnik Stožera Davor Božinović rekao je kako je oko 1.920 ljudi kršilo samoizolaciju, a tu će aktivnost policija i dalje istraživati. Kad utvrdi policija kršenje mjere, obavještava državni inspektorat. To je samoizolacija koju propisuje HZJZ, nakon što ide tragom kontakata koje je osoba koja je pozitivna. Ove druge samoizolacije koje su uvedene kao preventivna mjera, na granicama, to se sada mijenja, i Europska komisija će sutra izaći s preporukama granica unutar EU i mogućnostima aktiviranja turizma i u tom kontekstu će se razgovarati o tome kako pojedine države pa i regije mogu internim sporazumima regulirati prijelaz granice kroz faze.

redakcijsko izvješće

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit