U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je devet kaznenih djela od kojih izdvajamo kaznena djela teška krađa i prijevara.

UKRAO MOTORNU PILU
U periodu od 10. do 12. srpnja, u Josipovcu, nepoznati počinitelj otuđio je motornu pilu iz garaže privatne tvrtke. Tvrtki je počinjena materijalna šteta u iznosu od 5 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

UKRAO RIBOLOVNI PRIBOR
U periodu od 4. do 11. srpnja, u Baranji na rukavcu rijeke Dunav, nepoznati počinitelj otuđio je iz čamca otuđio 4 ribolovna štapa s rolnama vlasništvo 62- godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna štetu u iznosu oko 3 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

PRIJEVARA PUTEM INTERNETA
U periodu od ožujka do svibnja ove godine, 58 – godišnja hrvatska državljanka je putem interneta stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila da je iz Sirije. U komunikaciji s 58- godišnjakinjom, nepoznati počinitelj je tražio da mu na račun poslodavca uplati novac kako bi moga doći u Hrvatsku, a što je 58- godišnjakinja i učinila te u više navrata uplatila nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu i nastavljamo traganjem za nepoznatim počiniteljem.
Kako ne biste postali žrtva prevaranta, savjetujemo Vam da olako ne prihvaćate neprovjerena poznanstva i neuobičajene zahtjeve za novčane uplate. Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu. O mogućim prijevarama putem interneta, ali i o načinima zaštite, možete pročitati OVDJE https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456

POLICIJA PRONAŠLA PROVALNIKA
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u periodu od veljače do srpnja ove godine, u Osijeku, 22-godišnji hrvatski državljanin počinio tri kaznena djela teška krađa provaljivanjem. U veljači, 22- godišnjak je provalio u ugostiteljski objekt vlasništvo 25-godišnjeg hrvatskog državljanina, u travnju u pekaru vlasništvo pravne osobe te u srpnju u slastičarnu vlasništvo pravne osobe i ukrao nekoliko stotina kuna. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća, gdje su u 5 prometnih nesreća 6 osoba zadobile lake tjelesne ozljede, a 1 osoba je zadobila teške tjelesne ozljede. U pet prometnih nesreća je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, na području Đakova četiri prometne nesreće, a na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Našica po jedna prometna nesreća.
Jučer, 12. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 5 vozača (3 osobnog automobila 2 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 13,28 sati, u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,67 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U 10,25 sati, u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je 58-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca koji je upravljao biciklom. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.
U 23,40 sati, u Budrovcima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 42-godišnji hrvatski državljanin iz Budrovaca, upravljao je osobnim automobilom i uslijed nepropisnog kretanja kolnikom sletio s ceste te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit