U posljednja 24 sata na području PU osječko baranjske 7 kaznenih djela, požar, prometne nesreće

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 7 kaznenih djela

UKRAO KATALIZATOR S AUTOMOBILA
U periodu od 13. do 15. travnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je auspuh i katalizator s osobnog automobila vlasništvo 46-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 2 000 kuna.
GRAĐANIN PRONAŠAO STRELJIVO
Jučer, 15. travnja, oko 17,55 sati, u Aljmašu, 62-godišnji hrvatski državljanin pronašao je odbačeno 129 komada streljiva različitog kalibra.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu streljivo je s mjesta pronalaska izuzeo na siguran način.
Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.
Iz Policijske uprave pozivaju građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole da se takva sredstva ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192 ili dođite osobno u najbližu policijsku postaju.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

U POŽARU SMRTNO STRADALA OSOBA
Jučer, 15. travnja, oko 10 sati, u Osijeku, izbio je požar u stanu vlasništvo 87-godišnje hrvatske državljanke.
Obavljenim očevidom policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske isključen je tehnički uzrok nastanka požara te je utvrđeno da se požar s plinskog plamenika štednjaka proširio na prostoriju kuhinje, koja je djelomično opožarena.
Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Grada Osijeka.
U unutrašnjosti opožarenog stana pronađeno je tijelo smrtno stradale 87-godišnje vlasnice, čiji će se uzrok smrti utvrditi obdukcijom u Kliničkom bolničkom centru Osijek. U požaru je nastala materijalna šteta oko 7000 kuna.
PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena.
Po jedna prometna nesreća dogodila se na području Osijeka, Našica i Đakova.
Jučer, 15. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u prometu su zaustavljena 3 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, od kojih su dva vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla.
Najveću koncentracija alkohola evidentirana je u 19,35 sati, u Tenji, gdje su policijski službenici zaustavili biciklistu 72-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Tenje.

Vozaču bicikla evidentirana je koncentracija alkohola od 0,91 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Izvor: PU Osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit