U Podgoraču održana sjednica Općinskog vijeća

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na jutros održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Podgorač, vijećnici su razmotrili i većinom glasova, nakon obrazloženja direktora komunalog poduzeća “Našički park” d.o.o. Našice Hrvoja Žihe, da se ova usluga usklađuje s regulativom EU, prihvatili prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada.  Uglavnom većinom glasova, prihvaćene su i ostale točke dnevnog reda: prijedlog provedbenog plana zaštite od požara, izvješća o radu općinskog načelnika za drugo polugodište prošle godine i izvješća o izvršenju godišnjeg plana i programa rada Vlastitog pogona Općine Podgorač za 2021. godinu. Prihvaćen je i prijedlog Programa korištenja sredstava ostvarenih od zakupa, prodaje, prodaje izravnom pogodbom, privremenog korištenja i davanja na korištenje izravnom pogodbom državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Podgorač i naknade koja se plaća zbog promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2022. godini. Ovim programom utvrđeni iznos koji se ostvaruje od zakupa je 1.300.000 kuna, od prodaje 25.000, od koncesije 225.000 te zbog promjene namjene 1.000 kuna, što je ukupno 1.551.000 kuna. Ovaj iznos bit će, među ostalim, raspoređen za saniranje divljih deponija, održavanje poljskih putova i nerazvrstanih cesta, za usluge deratizacije i dezinsekcije te zbrinjavanje pasa i mačaka lutalica. Iz ovih sredstava financiraju se i analiza tla i umjetno osjemenjivanje, a uz ostalo,  novina je obnova svinjskog fonda – istaknu je općinski načelnik Goran Đanić. Među ostalim, Vijeće je prihvatilo i prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika u Općinskom vijeću u 2022. godini. Godišnji iznos sredstava od 15.400 kuna raspoređen je po rezultatima izbora, odnosno broju vijećnika. Tako je Nezavisnom vijećniku Goranu Đaniću dodijeljeno 8.300 kuna, Hrvatskoj demokratskoj zajednici 4.100 kuna, Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske 1.000 kuna te nezavisnom vijećniku Miloradu Beronji 2.000 kuna.

Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit